I den värld vi lever i idag så kan det vara svårt att hänga med i svängarna vad gäller nya trender, nya forskningsrön och nya dieter. Även för en person som jag, som ändå aktivt arbetar med att både läsa om nyheter och testa alla trender inom mat, träning och hälsa så kan det vara lite svårt att hänga med, så det är knappast konstigt om ni känner att det är jobbigt!

Om du har surfat in hit till mig så utgår jag från att du är intresserad av det jag är intresserad av – kost, matlagning och hälsa, så då har du kommit helt rätt! Jag skriver nämligen om allt det nya (och det gamla) på ett snabbt och enkelt sätt för att alla som är som DU ska kunna ta del av denna typ av information på enklast möjliga sätt.

Om man själv ska undersöka allting så blir det ett heltidsjobb och det är just vad denna blogg är för mig, men för er som besöker min blogg vill jag erbjuda snabba och enkla tips för att ni ska kunna integrera så mycket av ett hälsosamt liv som möjligt i ert vardagsliv!

Att hitta balansen

För att må bra från insidan och ut så krävs det att man hittar en bra balans mellan träning, kost och allting annat man gör i sin vardag. Som många av er redan vet så är det just detta som är så väldigt svårt, vilket gör att det låter så oändligt mycket lättare än vad det är.

När man läser om personer som har hittat balansen kan man nästan bli lite irriterad och tycka att de är aningen självgoda, men man ska komma ihåg att de har all rätt att vara lite självgoda för om de hittat balansen så innebär det att de har arbetat hårt, för det kommer inte av sig själv, så mycket är säkert!

Bra sätt att börja!

För mig var det så att jag började min hälsoresa utan att göra det alltför hysteriskt. Jag började med promenader som blev längre och längre och sedan adderade jag en lätt viktväst. Senare satte jag igång både med lite löpning och annan träning. Det handlar bara om det där första steget och sedan kommer resten av sig själv! Den senaste investeringen i min träning var en 30 kg viktväst från ompu.

Nu är det ju på det viset att det är just det första steget som vi alla har svårt med och det är det jag vill försöka hjälpa er alla med!

lchf måltid

När det kommer till mat så är det väldigt enkelt att äta hälsosamt, det är bara att man själv gör det mer komplicerat än vad det egentligen är. Alla tycker om åtminstone någonting som är nyttigt och då kan man helt enkelt utgå från det och sedan lägga till mer och mer av det nyttiga och ta bort det so är onyttigt.

Jag tycker att LCHF är en otroligt bra start då det enda man behöver få bort med denna typ av kost är kolhydrater och det gör ju sedan i sin tur att man inte vill ha sockerrik mat ändå! Kolla in dessa LCHF recept från Tasteline.