Oavsett vad det gäller så är det bra att testa nya saker, så mycket är säkert! När det kommer till just hälsa och mat så är det väldigt lätt att hitta ny inspiration, eftersom det finns precis överallt numera! Man hittar massor av kul idéer både när det kommer till recept och träningstips och jag hoppas att det är just det du tycker att du får här på min blogg! Bland annat kan jag starkt tipsa om viktvästen jag ”köpte” i första inlägget.

Jag brukar se till att laga några helt nya recept varje vecka, så att det blir spännande i köket mest hela tiden! Även om man har sina favoriter så är det ju kul att testa nytt, eller hur?

Spännande smaker i djungeln av hälsosamma recept

massa kryddor

Det finns mycket gott och spännande man kan äta idag och det har att göra med att vi är så bortskämda både med kryddor och annat. Förr var det inte mycket kryddor som fanns tillgängligt så man fick nöja sig med salt och peppar. Det har hänt mycket sedan dess och idag kan vi krydda oss fram till alla möjliga härligheter!

Jag tycker att LCHF är en bra diet då man lär sig att laga mat med alternativ till de gamla vanliga kolhydratkällorna. Det är många av oss som idag äter mängder av både zucchini istället för pasta och blomkålsris med mera. Det har kommit att bli så självklart med denna typ av mat att de flesta av oss äter det istället för snabba kolhydrater, så det är knappast något nytt.

Trots att det är vanligt med denna typ av mat idag så är det såklart vissa som inte testat ännu och tillhör du dem så är det bara att testa! Zucchini istället för pasta är det enklaste då det bara är att antingen varva med fyllningen i en lasagne istället för plattor eller att koka upp snabbt i vatten som man gör med vanlig pasta.

Nyttiga godsaker

Idag är det inte svårt att hitta nyttiga godsaker, utan det finns överallt att köpa och man kan även fixa det hemma med bra recept. Det kan kännas lite avancerat och dyrt till en början, men det är bara för att man tvingas köpa hem nya ingredienser som man inte redan har i skåpen. När man väl har det hemma är det dock väldigt enkelt gjort, så det är bara att köpa hem lite då och då tills du har ett nyttigt skafferi!

När det kommer till rawfood så finns det någonting för alla och det är bara att kolla igenom recepten och smaka sig fram till dess att man hittar sina egna favoriter. Att slippa det vita sockret och vetemjölet är bra och positivt för oss alla, så det är viktigt att åtminstone testa, för det är ytterst sällsynt att man bli besviken när man väl testar bakverk och mat utan vetemjöl och socker.